Slet čarodějnic, aneb jak se letělo

03.05.2016 08:06

Tak jsme zase letěli.

   Díky Senior-klubu, který celou akci zaštítil a Komisi místní části Zlín-Příluky, která akci (jako každý rok) finančně podpořila.
Už v březnu jsme dávaly hlavy dohromady s Jitkou Šenkeřikovou a Ivou Trubelikovou. Jakou výzdobu? Jaké atrakce?... S Bojkou Dosoudilovou jsme připravovaly perníkovou chaloupku a papírové perníky, Zdenka Jedličková pomáhala navazovat kelímky a péct čarodějčiny prsty, Mira Makarov zajišťoval uzeninu a objížděl nákupy a sponzory, Věrka Keřtová pekla perníčky, Jana Studnicová chystala dekorace, Jitka Šťastná chystala hudbu, seniorky v čele s Liduškou Bařinkovou pilovaly texty a tanečky. S vervou se zapojila  Iveta Podolová. Zorganizovala přípravu i obsluhu krásné pece a bublinek na Přístavu.
Andělka Krumpolcová přišla s nápadem spojit let a stavění májky –dobrý nápad. Pro děti namíchala kouzelné lektvary, připravila stuhy pro ty co zapomněli a mohlo se začít.
  Počasí přálo a přilákalo asi rekordní počet krásných čarodějných bytostí, které zodpovědně vymetaly zlo, nemoci, závist a zlobu z naší obce. Snad se to podařilo!
   Krátké zastavení ve žlebě u perníkové chaloupky, u Dřevnice, kde nás donutili policisti Novákovi zpomalit na třicítku, u Podešvů, kde jsme se díky důmyslné rampě proletěli opravdu vzduchem a už jsme přistávali na Přístavu. Sluníčko, dobrá nálada, vůně špekáčků i bylinek nás doslova omámily a rušné odpoledne se rychle přehouplo do klidného večera.

Děkuji těmto sponzorům:

Svoboda a Březík
Barum – Continental
Madal-Bal
TESCOMA, s r.o.
Sklípek u Tomáše – manželé Poláchovi
Jitka Šenkeříková
Etela a Jan Podešvovi
Stolářství Honza Pavelka

Za pomoc a vstřícnost děkuji:

Ludmile Bařinkové, Ivetě Podolové, Jitce Šenkeřikové, Ivě a Jardovi Trubelikovým, Bojce Dosoudilové, Zdence Jedličkové, manželům Novákovým, Plevovým, Novosadovým, , Jitce Šťastné, Věrce Keřtové, Lorenzovým, Krumpolcovým, Rýpařům, Poláškům
Miroslavu Makarovi ( bez něj by to nebylo)
hudebníkům Janě Studnicové a Honzovi Holubovi
rodině Murkové za pohádku a taneční vystoupení
manželům Hutěčkovým (řezbář)
Bylinkářce paní Mackové   
zaměstnancům restaurace Přístav
a všem, kteří nám pomohli        

Děkuji moc všem a těším se zase za rok    Renata Makarová
 

Fotografie a video si můžete prohlédnout zde.

mijazmija1.rajce.idnes.cz/Slet_carodejnic_2016_Priluky/

kotrna.rajce.idnes.cz/2016_-_carodejnice_z_Priluk/

www.youtube.com/watch?v=hsTIqMC-x1U