Ve Zlíně opět zasedal Krizový štáb

16.03.2020 17:44

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu a schválených usnesení vlády České republiky zasedal v pondělí 16. 3. 2020 dopoledne Krizový štáb města Zlína, který rozhodl o následujících preventivních opatřeních.

Pomoc osamělým seniorům

Statutární město Zlín ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže nabízí osamělým zlínským seniorům v nouzi, ve věku nad 70 let, zakoupení a dopravení krizového potravinového a hygienického balíčku do místa bydliště. 

Potravinový balíček obsahuje: chleba, máslo, 1x těstoviny, 1x rýže, 3x masová konzerva, 2x paštika, 1x balení plátkového sýru, 5x instantní polévka.

Hygienický balíček obsahuje: 4 ks toaletní papír, papírové kapesníky, mýdlo, šampón.

V případě potřeby volejte v pracovní dny od 8.00 hodin do 16.00 hodin na tel. čísla Odboru sociálních věcí MMZ:

778 400 186, 778 400 187

 Pomoc bude poskytnuta osamělým seniorům maximálně 1x týdně a doručena nejpozději do 48 hodin od kontaktování sociálního pracovníka Odboru sociálních věcí MMZ na výše uvedených mobilních telefonech.

Tato pomoc bude poskytovaná statutárním městem Zlínem od 17. 3. 2020, v souladu s usnesením Vlády ČR o přijetí krizového opatření, a to po dobu jeho platnosti.

Pomoc je určena osamělým seniorům v nouzi (nad 70 let), kteří nejsou schopni si potraviny a základní hygienické potřeby zajistit vlastními silami či osobou blízkou.

Pomoc dobrovolníků

Dobrovolníci, kteří jsou ochotni v době vyhlášeného nouzového stavu pomoci formou poskytnutí služeb, zboží, roušek apod., mohou město kontaktovat prostřednictvím emailu: dobrovolnici@zlin.eu

Městská parkoviště zdarma

Usnesením vlády České republiky jsou všechna městská parkoviště na území statutárního města Zlína s okamžitou platností k dispozici řidičům zdarma.

Omezení provozu magistrátu města Zlína

Magistrát města Zlína má od středy 18. 3. 2020 do odvolání upraveny úřední hodiny v následujícím režimu. Pondělí 9 – 12 hod., středa 13 – 16 hod. Osobní jednání na útvarech Magistrátu města Zlína fungují na základě předchozí telefonické či e-mailové domluvy.

V úterý, čtvrtek a pátek jsou budovy a pracoviště magistrátu pro veřejnost uzavřeny. K vyřizování svých záležitostí lze využít e-mailové kontakty, telefonní spojení a objednávkový systém. Informace naleznete na webu zlin.eu a telefonním čísle 577 630 111.

ZOO Zlín je uzavřena

 Dnešním dnem – 16. března – došlo k uzavření ZOO Zlín pro veřejnost. Minimální doba uzavření je prozatím stanovena do 24. března. Zoologická zahrada bude veřejnosti zpřístupněna dle aktuálního vývoje epidemie koronaviru. O dalším postupu bude ZOO Zlín i statutární město Zlín včas návštěvníky informovat.