Přílucká trnka 2014

05.03.2014 22:26

Šestý ročník Přílucké trnky proběhl poprvé v prostorách restaurace Pančava. 20 vzorků a skoro 40 lidí se sešlo ve dvou místnostech, aby ochutnalo vzorky slivovice z roku 2013.  Soutěž probíhala vzhledem k počtu vzorků a na rozdíl od minulých let jednokolově za dodržení již legendárních pravidel, které dostal každý soutěžící k vyplňovací tabulce.Košt rozbíhal startovací vzorek Lidky Bařinkové, kterým se degustátoři a degustátorky naladili na „trnkovú“ notu. Co se týká zastoupení rodinných klanů, nejpočetněji zde byli zastoupení  Rumíškovi a to v počtu 4 účastníků. Právě tato drobná maličkost sehrála významnou roli při celkovém hodnocení.

Vzorky rozlévala hlavní rozlévačka Anežka, která za celý košt nalila skoro 560 štaprlí, které se nalévaly poloviční. Jako servírky lítaly po place Dana Novosadová a Iva Trubelíková. Všechny tři si za svoje „fungování na place“ vysloužily zasloužený potlesk a ovace.Veselo po dobu celého koštu bylo u dvojice Mira Zapletal a Aleš Novosad, kteří seděli vedle sebe a bavili celou společnost rozvernými hláškami k jednotlivým vzorkům. Na vyplňovacích tabulkách byl rozšířen sloupec se slovním komentářem vzorku, jenž mnozí spisovatelé náležitě využili. Největším spisovatelem byl po právu vyhlášený Laďa Pleva. Na oživení chuťových pohárku byly na stolech v průběhu koštu přineseny talíře se sýrem a anglickou. Po koštu posledního vzorku následovalo podávání grilovaných žeber, které jsou vyhlášenou specialitou restaurace Pančava.      

U příležitosti hokejového turnaje na ZOH v SOČI proběhla  soutěž v hokejové dovednosti zvané střelba na bránu, ve které stál papírový brankař Franta Trnéčka, který měl mezi chrániči díru. Střílelo se,  jak jinak při koštu velkou modrou slívou.Jako zástupci zručných hokejistů byla vybrána pětka Laďa Pleva, Mira Rumíšek, Aleš Novosad, Jarek Trubelík a pan Oriechov. Dvě golové střely zaznamenal  pan Oriechov, který přišel stylově v bílem dresu a zaslouženě vyhrál. „Čas“ jak říká komentátor  Robert Záruba při vstřelení branek jsem si nestačil poznamenat a mám ještě co zlepšovat.

Nadešel čas hodnocení. 10 drobných cen bylo připraveno a bylo za potlesku  všech přítomných doručeno do patřičných rukou. Třetí místo obsadil nepřítomný architekt Jarek Meluzin, který se příhlásil jenom proto, aby náš Laďa nebyl poslední. A taky že nebyl. Celý týden totiž posílal e-maily, kde psal „ Běda Vám, jestli budu poslední, běda Vám….. Takovému tlaku se nedalo odolat. Druhý skončil tradiční účastník koštu Antonín Chmela, který má trnky na jižní svahu.  A vítězem se stal Mira Rumíšek, pohodový člověk a velký fanoušek hokejistů PSG Zlín. Však také jako první cenu obdržel hokejovou branku, na které byly zavěšené dvě koštovací štamprle. Klan Rumíšků dokonale ovládl 6. ročník Přílucké trnky, neboť dcera Markéta to jistila na pátém místě.  Hudební tečku potom udělal  dídžej Laďa, který pouštěl  jednu písničku za druhou. Rozparádění účastnící koštu  za přihlížení personálu udělali vláček a  jali se projíždět celou Pančavou. Poté  krátce navázali družbu s děvčaty z vedlejšího sálu.

Přílucká trnka 2014 se podařila, neboť byla větší účast lidí i vzorků než posledně. Určitě v tom sehrála roli i poslední velká úroda trnek. Někteří účastníci se třikrát vraceli, protože se jim na Pančavě velmi líbilo. Největší potěšení pro mě osobně bylo to, když jsem byl mezi futrama osloven krásným slovem “broučku“.  Uhádnete,  kdo mě to řekl? Anežka to nebyla a tak hezky mě ještě žádný chlap nepověděl.

PS:  Mira Rumíšek vyhrál právě o ty body, které mu dala dcera Markéta, protože si myslela, že v rámci soutěže “Poznej si svoju“ je to její vzorek. Ale nebyl, byla to vítězná tatova.

Váš  brouček Pepa

 

Výsledky Přílucká trnka 2014

1.místo   Mira Rumíšek

2.místo   Antonín Chmela

3.místo   Jaroslav Meluzín

 

Zde si můžete prohlédnout fotky z koštu slivovice szzp.rajce.net/Prilucka_trnka_2014