Na hrad Malenovice dojdeme aj pěšky…

31.05.2014 17:41

Předpověď počasí na sobotu vůbec nevypadala dobře, všichni jsme s napětím sledovali na norském serveru, jak že bude příroda k turistům vlídná. A byla. Ti co šli, se o tom přesvědčili. „Správná pětka“ vyrazila po 9 hodině z točny MHD čísla 11. Solidní kamarádi se přijdou aspoň omluvit, když nejdou, a proto ze své rezidence vyběhli jenom tak nalehko Dana a Aleš Novosadovi. Udělali jsme společnou fotku, aby nás bylo více a vyrazili směr hrad Malenovice. Zvolili jsme trasu od ulice Nad pramenem, přes Jaroslavice a Kudlov. Cesta nám vesele ubíhala, povídali jsme si vtipy i historky z vojny, to jenom chlapi, ženy měly jiné vtipné vložky. Krátká přeháňka nás zastihla u Lesního hřbitova, ale před kapkami jsme se skryli pod košatým stromem. V lese se šlo parádně, občas jsme potkali zbloudilé běžce nebo unavené cyklisty.

Náhle se před námi objevil malebný pohled na Malenovice. Trochu zastrčená mezi střechami, vykukovala věž malenovického hradu, cíle naší cesty. Sotva jsme dorazili před hrad, šli jsme koupit lístky a těšili se na prohlídku. Řeči o tom, kolik musíme koupit lístků navíc, abychom mohli na prohlídku, se nepotvrdily, bylo nás nakonec asi deset. Interiér hradu není sice původní, ale jsou tam pěkné koberce, lustry, ukázková místnost správce hradu. Všem se nám líbila i vycpaná zvířata a brnění.

Celý výlet jsme zakončili ve stylové pizzerii v centru Malenovic. Zpáteční cesta vlakem rychle uběhla a my jsme po 16 hodině spokojeně vystoupili z vlaku.Výlet se povedl, celou cestu bylo veselo a my se už těšíme na podzim, kdy zase vyrazíme někde do okolí. Bude nás zase pět, nebo se přidáte a vyrazíte s námi?   

 

Fotky z výletu zde: szzp.rajce.net/Vylet_Malenovice_2014